Menu

Amfi #6 Shiatsu Av Dimen Hama Abdulla

Stockholm

Accelerator | Stockholms universitet
fredag, 19 april 2024 kl:17:00

AMFI #6 SHIATSU av DIMEN HAMA ABDULLAAmfi gästar konsthallen Accelerator med SHIATSU - en ny pjäs av Dimen Hama Abdulla med Amina Szecsödy på scen. Jag drömmer, mina fattiga drömmar utan bild och ord, det är en instinkt, det är upprättelsen, den söker mig, den drar i mig. Det är dags att bestraffa, kräva ansvar, tömma alla skrymslen och vrår på spindelnät och damm, det lägsta av det lägsta ska fram. 

I Shiatsus sju scener skildrar Dimen Hama Abdulla en känslomässig kris som följer i spåren av ett övergrepp.

På scen: AMINA SZECSÖDY Regi: SAGA GÄRDE Musik och ljuddesign: JOHAN BLIXT Ljus: ANTON ANDERSSON Kostym: LISELOTTE BRAMSTÅNG Grafisk form: SEPIDAR HOSSEINI Kommunikation: JOHANNA WIDLUND CRISMAN

I samband med föreställningarna av Shiatsu bjuder Amfi in till en serie samtal utifrån Dimen Hama Abdullas dramatik och praktik. Möt dramatikern Dimen Hama Abdulla i samtal med författaren Balsam Karam, advokaten Silas Aliki och regissören Suzanne Osten. Samtalen äger rum i Accelerator Cafe och arrangeras i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska. Inträde till samtal ingår i bokad biljett.



Fredag 19 april kl 18.00 Möt Dimen Hama Abdulla i ett samtal med författaren Balsam Karam om språkets makt och skrivandets villkor.

Lördag 20 april kl 14.00 Möt Dimen Hama Abdulla i ett samtal med advokaten Silas Aliki om feministiska strategier och konstens möjligheter i relation till lagens begränsningar vid sexualbrott. Samtalet modereras av poeten Burcu Sahin.

Söndag 21 april kl 14.00 Dimen Hama Abdulla och regissören Suzanne Osten möts i ett samtal om skapandekriser och vetgiriheten som drivkraft. Samtalet modereras av Åsa Lindholm, som arbetat med flera av Dimens pjäser som dramaturg och regissör på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Programtid: föreställning & samtal 2 timmar
 Amfi #6 presenteras i samarbete med Accelerator och Stockholms Kvinnohistoriska. Föreställningen görs med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad och Region Skåne. 


Läs mer på amfiplay.se

Foto: Cato Lein 

Datum / Tid

fredag, 19 april 2024 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Accelerator | Stockholms universitet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad